Monday, April 20, 2015

NUFFNANG?? Apa itu nuffnang...

NUFFNANG...sebutan mcam ada melayu-melayu jer sbb ada huruf  ang  kat ujung huhuu... Sebenarnye aku pn tak berapa nak paham apakah sbenarnye makna nuffnang dan fungsi sebenarnya menatang ni..so aku pan terpaksalah mintak bantuan kat makcik google yang mmng semua pun dah tahu akan kearifan makcik google ni.
        Topic ni mmng hangat diperkatakan hampir kepada semua pemblogger-pembloger blog...Ok hari ni aku nak cerita pasal nuffnang ni..Harap sedikit sebnyak kita kat sini akan tahu apa makna dia yang tersirat..
         Nuffnang ni merupakan satu website iklan yang kita boleh letak dalam atau certain page. Contoh, kita letak nuffnang dalam blob ni, and ada someone klik apa advertise tu, secara automatik account nuffnang kita ada income. Kiranya Nuffnang ni bleh menjana pendapatan la..Hebatkn... Kita buat blog just for fun kan and kita update, bila ada orang view kita dapat incom...Woww  itu sudah baguskan... Yeayy..
         Tapi tulahkan nak buat entry yang menarik minat orang baca ni bukanlah suatu yang mudah, kene jaga bahasa, xbleh semborono orang ckap..Yelah mne ada keja yang mudah dalam dunia nikn..Apa pun tujuan aku nak buat blog ni bukannye nk duit sangat atau nk jadi cepat kaya pun.. kalau dapat tu kira bonuslah alhamdulillah... tapi tujuan sbenarnye just nak mengisi mase lapang dan mase bosan-bosan kat umah...Itu jer lah yang sebenar-benarnye..

Ok tu jelah serba sedikit nk pahamkn kat korang pasal NUFFNANG ni.Harap sape2
yang sebelum ni keliru dan x paham pasal NUFFNANG harapnye akan dapat menafaat selepas baca entry ni ok..

ASSALAMUALAIKUM

2 comments: